Leie av leilighet i Arguineguin på Kanariøyene
Radon    Muggsopp   Bygningsmaterialer   Avgassing    Høyspentledninger    Drikkevann    Støv   Støy    Lys   Mer

Syk av Huset? ©M. Lande 1989-2013
Priser på utmåling av din bolig eller ditt kontor.


Helsefarer
Artikler
Medline
Spørsmål velkommen

Ukesutleie av miljøvennlig ferieleilighet på Gran Canaria

Hva betyr et optimalt miljø for dine helseplager? Kombiner det behagelig med det nyttige. Prøv vår testleilighet i ArguineguinKanariøyene som alternativ til en tilfeldig pakketur. Svært mange blir vesentlig bedre av astma, allergi, revmatisme, depresjoner, utbrenthet, psoriasis, etc. etter kort tid på Gran Canaria sør. Sammen San Diego er dette trolig verdens beste klima med stabil sol og varme året rundt. Og på sommeren slipper en den ofte ekstreme varmen som preger middelhavslandene.


Leiligheten ligger i 2.etasje midt på med utsikt over bassenget og sjøen

Tryggere bosted enn ved pakketurer

Selv om svært mange blir bedre på pakketurer til Kanariøynene, er det er også noen som opplever det motsatte. En kan f.eks.være uheldig med fuktskadde bad og muggsopp. Det kan være skitne heldekktepper på gulvene. Støy fra diskotek kan ødelegge nattesøvnen. Noe rom lukter tydelig røyk. I større gater utenfor hotellene går det ofte høyspentkabler. Etc.

Med testleiligheten unngår du slike usikkerhetsfaktorer og får et optimalt miljø. Hovedformålet er å kunne fastslå hvor mye miljøet betyr ved moderne helseproblemer knyttet til vestlig levesett, men leiligheten kan også brukes til rekreasjon og livsstilsomlegginger.


Sjøutsikt fra balkongen med Anfi del Mar, Lyngstranda og solnedgang.

Eldre, sunn murleilighet i Arguineguin

Vi har valgt en eldre, sunn murleilighet i Patalavaca som utgangspunkt. Badet er totalrenovert med pene fliser på alle flater inkluder tak. Ellers er dette en lys, enkel leilighet passende best for 2 personer. Den innholder bad, soverom, stue, kjøkken og stor balkong. Det er flott utsikt over sjøen og solnedgangen. Boligen ligger i et trygt, inngjerdet område med felles basseng inkludert barnebasseng. Det er kort vei til matbutikker og sandstrand.

Dette er et rolig område i gåavstand fra fiskelandsbyen Arguineguin hvor mange nordmenn har slått seg ned pga. helseproblemer. Arguineguin er en by hvor lokalbefolkningen lever side om side med utlendinger. De fleste opplever stedet som hyggeligere enn Gran Canarias masete turiststeder. Kriminaliteten er lav. Det er gode restauranter og hyggelige strandbarer i området. Hvis en ønsker mer natteliv, er både Puerto Rico og Playa del Ingles innen fornuftig taxiavstand.

Området er relativt bratt og desverre mindre egnet for bevegelseshemmede. Et par hundre meter fra boligen er det en vei med lokaltrafikk som gir noe støy tilsvarende de fleste bymessige steder nær sjøen på Gran Canaria. Det er til tider mye sandstøv i luften på kanariøyene. På området er det blomster, og allergiske reaksjoner hos noen kan ikke utelukkes. Lege- og sykehustjenestene på Gran Canaria er bra.


Leiligheten innvendig. Eget soverom, kjøkken og nyoppusset bad i tillegg.

Flyalternativer og priser ved ukesleie

Leiligheten leies ut på ukesbasis, vanligvis 1-4 uker. Prisen er kr 3800 pr uke i vintersesongen fra oktober til april, ellers kr 2800. I mai, juni, august og september tilbys 4 uker for prisen av 2. Det går flere lavprisfly og "pakketurer uten hotell" til Gran Canaria. Se priser på f.eks. Norwegian, SAS, Ryanair, Ving, Apollo eller Star Tour. Vår intensjon er at lavprisfly pluss leie skal ligge lavere enn prisen på en pakketur med tilsvarende standard når to reiser sammen. Transfer fra flyplassen er enkelt f.eks. med buss eller taxi. En kan om ønskelig også bestille transport til døra med hjelp til bagasjen.

Leiligheten ligger i et eldre, hyggelig område med natursteinsmurer og blomster. Den er utstyrt med vaskemaskin, oppvaskmaskin, kjøleskap med fryseboks, støvsuger, to-platers komfyr, grillovn, kaffetrakter, strykejern, safe, utemøbler ved inngangen og på balkongen, og nødvendig utstyr. Spanske møbler, kjøkken, vinduer, dører, skap o.l. er beholdt for å unngå nye avgassende produkter. Kablet internett er innlagt med mulighet for å laste ned norske TV program mot betaling. En hems i stua har to ekstra soveplaser. En liten gang gjør at badet er uforstyrret tilgjengelig både fra stue og soverom.


Den ene av de to hyggelige små sandstrendene nedenfor leiligheten. Litt lengre bort en Anfi Beach med påstått helsebringende korallsand.

Mer info og forespørsler om leie

Kontakt oss enklest på e-post eventuelt tlf 22 68 28 62, også kveld og helg, for mer informasjon og eventuell bestilling. Det er enkelt å finne fram til stedet. Sengetøy og vask ved avreise kan bestilles for ca. EUR 80, men leiligheten skal uansett forlates grovryddet. Drikkevann bør kjøpes, ellers fungerer det meste som hjemme i Norge. Flere bilder fra leiligheten og informasjon om Kanariøyene finner du på vår web Arguineguin.no. Utleievirksomheten er utsatt inntil videre for avklaring av nye spanske lovreguleringer..